Ingen rök utan eld?

Trött efter en hård dags arbete vid stugan, ja eller arbete i alla fall.

 

Skulle gå och vila lite i lillstugan, men vaknade av att någon snarkade något så fruktansvärd så det skakade i hela stugan, blev lite förbannat över att någon hade gått in och lagt sig i min säng när jag sov, men upptäckte till min stora förvåning att det var mig själv som snarkade:-)

 

Det var ju i och för sig bra, då slapp jag ju bråka med personen och slänga ut honom, nu gick jag i stället upp och bad kocken göra en stark kopp kaffe så jag kunde bli människa igen efter denna smått traumatiska upplevelse.

 

Ja den som säger att det inte händer något vid stugan har inte min fantasi:-)

 

I natt stannar jag hemma och övernattar i storstaden (Skövde) för att känna på det hektiska livet här. Går kanske en kvällspromenad och tittar på allt folk som är ute och minglar, nä just det, det är ju söndag, då tittar de säkert på tv eller brer matpaket till måndagens arbetsdag.

 

På den allvarliga sidan av dagens blogg kan jag notera att jag höll på att brinna inne mig själv i stugan vi 22 tiden i går kväll. Det var kallt i stugan så jag hade på ett elektriskt element som det plötslig började gnistra i och röka från, då det inte brukar göra så fattade jag att något var fel och drog ut kontakten, såg då till min ännu större förvåning att det brann i eluttaget;-)

 

Lugn och fin som jag är, stängde jag av elen på huvudbrytaren, vilket innebar att det blev becksvart i stugan, så nära på där det brann i uttaget. Snabbt fick jag tag i en ficklampa, hittade en brödkniv och fick av skyddet till uttaget och blåste ut lågan som hade fått tag i plasten.

 

Gissa på om jag sov lätt resten av natten;-)

 

Sånt ska ju egentligen inte kunna hända, men ibland händer det som inte kan hända och denna gång gick det bra, tur att jag inte sov då det hände.

 

Ha en bra kväll och ha det bra på jobbet i morgon;-)

Casual stil idag!

Nu är det dax!

Borstat tänderna, nyrakad, exklusiva rakvattnet på, öron och näshåren trimmade, så om ni ser mig på stan skall ni veta att jag har gjort mitt bästa med de begränsade resurser jag har för att framhäva mina bäste sidor, glömde jag nämna min anti-wrinkle moisturiser?

 

Har bytt till kläder med en lite casual stil, det är ju lördag. Ljusa byxor och skor samt en kortärmad skjorta i en beige/brun kulör, till detta tar jag en gråfärgat sportsjacka.

 

Jag kanske tar ett sväng förbi servicehemmet Bagarn för att jaga upp tanterna där lite innan jag fortsätter ut på stan.

 

Men först en kopp kaffe till;-)

Morgonrock på stan?

Ska till bokhandeln och kolla lite böcker i dag, ja jag vet att det är vanligt att man gör det i en bokhandel, men jag känner för att vara lite övertydlig i dag:-)

 

Mitt barnbarn undrar över om inte uppföljaren till Cirkeln som heter Eld har kommit till Skövde, den utkom ju redan i april:-) Ska också kolla om Förlorad ängel uppföljaren till Fallen ängel finns där, tycker det är kul när 12 åringar är intresserade av "vanliga" böcker och inte bara läser på en datorskärm.

 

Skulle annars ha varit i Lysekil för att dyka i dag, men vi ställde in det på grund av dålig väder, kan tyckas vara lite konstigt då vi ju skall vara under ytan, men det är inte så kul att dyka när det stormar.

 

Ska också gå och köpa mig en mörk jacka, skall tyvärr på begravning på fredag. En alldeles för ung och livsglad fd kollega har gått bort. Det är när sånt händer jag får bekräftat att detta med en gud som vakar över oss, bara är en dröm för somliga som känner ett behov av att tro på det.

 

Annars skall jag bara chilla i dag och "rotera" lite på stan, titta på människor och fundera på varför de finns och vad deras roll i samhället är ;-)

 

Tröttnar jag på det har jag ju bara fem minuter hem till soffan och kaffet som är mina livlinor här i livet.

 

Jag vet att jag egentlige borde gå på gymmet och träna lite inför den kommande onsdag då jag skall träna med Ola i Mariestad, han har tydligen anmäld oss båda till ett styrketräningspass med ledare där, han skall alltid vara så extrem. Själv tycker jag bättre om att trän individuellt  och gå runt och se svettig ut;-)

 

Skall också ett sväng till stugan och se om den står kvar efter fredagskvällens starka blåst, det blåste så kraftigt att jag trodde vår inglasade balkong skulle flyga iväg :-)

 

Om jag ser tillbaka på den gångna veckan, så har det varit två dagar med hårt arbete vid stugan och tre dagar med återhämtning, det är väl ett ganska bra resultat på en arbetsvecka i en pensionärs liv, jag har ju både lördag och söndag kvar att ta igen mig på, annars förstår jag att ni kära läsare, skulle tycka att det såg ut som ett rätt pressad arbetsschema ;-)

 

Nä nu öppnar bokhandeln snart, så det är lika bra att jag rakar mig och borstar tänderna så jag ser representativ ut, ja det är klart jag kanske också borde byta morgonrocken mot lite mer accepterade "gå på stan kläder".

 Fast egentligen borde ju morgonrock kunna fungera lika bra som andra "causual" kläder, men i dag är folk ju så känsliga med sånt, kan ju bli tagen för en blottare och det vill jag ju inte i onödan;-)

 

Ha en bra dag, både unga, gamla, kvinnor, män och ni som ser sura ut;-)